Digital & Webanalist van het jaar 2022


De Digital & Webanalist van het jaar 2022 award wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De kandidaat dient zich op onderstaande criteria te onderscheiden om in aanmerking te komen voor een nominatie door de jury:

  • werkzaam in de (digital) onderzoek-sector;
  • heeft een sterk analytisch vermogen;
  • creatief & een vernieuwende aanpak;
  • goede communicatieve vaardigheden;
  • heeft een zekere drive en doorzettingsvermogen;
  • toont leiderschap, m.a.w. is richtinggevend, brengt mensen samen, motiveert en inspireert.

Daarnaast heeft de jury gelet op wat de kandidaat in de afgelopen 12 maanden heeft waargemaakt, hoe de kandidaat tegen het vak aankijkt, de mate waarin de kandidaat naar buiten optreedt in de analytics community (conferenties, meetups, etc.) en hoe de kandidaat op de ontvangen stellingen heeft gereageerd.

Anouk

Daan Bouwmeester - Swapfiets - Daan is sinds 2014 actief in Digital & Webanalytics onder het catchy pseudoniem “Data Daan”. Na een carrière die hem bracht langs o.a. The Next Closet, Mirabeau, Online Dialogue en Sungevity, is Daan recent gestart bij Swapfiets als Webanalist & Conversiespecialist. Naast zijn kennis en ervaring staat Daan bekend om zijn humor en energie waarmee hij het vak uitoefent. Daan maakt van data een verhaal, is prettig pragmatisch en heeft voor vele mooie bedrijven met de inzichten uit zijn analyses veel optimalisaties gerealiseerd. Mede door zijn uitgebreide en goed onderbouwde motivatie voor zijn kandidaatstelling is de nominatie van Daan voor Digital & Webanalist van 2022 volkomen verdiend!

Thijs

Simone Neeling - VodafoneZiggo - Simone is sinds 2017 actief in Digital & Webanalytics. Sinds de start van haar carrière houdt Simone zich bezig met het verbeteren van de online producten van VodafoneZiggo; eerst als trainee, gevolgd door een rol als Product Owner eCommerce en de laatste 2 ½ jaar als Conversiespecialist en Webanalist. Door haar enorme leergierigheid, uitstekende communicatieskills en drive om alles het liefst tot op de bodem uit te zoeken, heeft Simone in korte tijd conversieoptimalisatie en webanalyse zich eigen gemaakt. Van superscherpe, uitgebreide analyses tot beknopte management summaries of enthousiasmerende presentaties (zoals de keynote op The Conference formerly known as Conversion Hotel 2021); Simone is van alle markten thuis. Redenen genoeg dus voor een nominatie van Simone als Digital & Webanalist van 2022!

Mariana

Dion Westerbos - a.s.r. - Dion is sinds 2016 actief in Digital & Webanalytics. Na een traineeship in Growth Hacking en diverse rollen bij Bundles en Randstad, werkt Dion inmiddels ruim twee jaar als Digital Analytics Consultant bij a.s.r. Dion verovert het Webanalyse team door zijn uitgebreide kennis van dataverzameling, toepassing van technologie en (prestatie)modellen en zijn gave om de bijdrage van o.a. online funnels aan zowel de online als offline doelstellingen inzichtelijk te maken. Dion realiseert zowel “quick wins” als aantoonbare waarde voor de business op langere termijn. Dion zijn kennis en expertise worden door veel vakgenoten onderkend en daarmee is hij met recht genomineerd als Digital & Webanalist van 2022!