Young Talent van het jaar 2022


Bij het beoordelen van de kandidaten voor de MOAward Young Talent van het jaar 2022 heeft de jury naar de meest talentvolle jonge onderzoekers gezocht en gelet op de volgende criteria:

  • Maximaal 7 jaar werkervaring. Is enthousiast en toont lef;
  • Denkt 'out of the box', komt met creatieve oplossingen om het vakgebied van marketing research en digital analytics of delen daarvan te verbeteren en te vernieuwen;
  • Heeft een vernieuwende visie op het analyseren en inzetten van nieuwe en bestaande informatiestromen, die anderen inspireren en motiveren;
  • Is direct of indirect betrokken bij de ontwikkeling van andere jonge onderzoekers;
  • Kan uitstekend communiceren over zijn of haar werk;
  • Werkzaam in de (digital)onderzoeksector (aan bureau of opdrachtgeverszijde).
Nina Witvliet

Nina Witvliet - MWM2 - Als Research Consultant bij MWM2 heeft Nina afgelopen jaar niet alleen impact gemaakt op de jury, maar ook op meer dan 5 miljoen mensen door middel van haar onderzoeken. Ze streeft ernaar om mensen een stem te geven die niet altijd hun stem laten horen, mogen laten horen of die zich niet gehoord voelen. De jury vindt het fantastisch om te zien dat ze haar drive om maatschappelijke impact te maken heeft weten om te zetten in daadwerkelijke resultaten. Ze weet zowel collega’s als opdrachtgevers te inspireren met nieuwe manieren van werken en het presenteren van resultaten. Een van haar opdrachtgevers geeft aan dat Nina precies levert ‘wat in deze tijd zo belangrijk is: inzicht gekoppeld aan actie. Aan doen’. Een echte aanwinst voor ons vakgebied, die geen uitdaging uit de weg gaat! Zou ze ook de titel Young Talent in de wacht slepen?

Sanne van Grootel

Sanne van Grootel - InSites Consulting - Sanne heeft een passie om mensen te begrijpen, en wat haar echt nauw aan het hart ligt is gender gelijkheid. Tijdens haar PhD in sociale psychologie heeft ze haar passie voor de combinatie van wetenschap en onderzoek verder kunnen ontwikkelen en toepassen in haar rol als Research Manager bij InSites Consulting. Sanne heeft vernieuwing in onderzoeksmethoden weten te realiseren door wetenschappelijke approaches te integreren met bestaande opzetten. Zo heeft ze idea screening vernieuwd waarbij ze landscapes creëert van clusters van ideeën die winnen of bijvoorbeeld niche zijn. De geoptimaliseerde en innovatieve approach visualiseert resultaten op een begrijpelijke manier zodat marketeers direct conclusies kunnen trekken. Daarbovenop blijft Sanne als Diversity Champion binnen InSites streven naar gender gelijkheid binnen en buiten de agency! Daarom ziet de jury Sanne als een echte vernieuwer en supersterke kandidaat voor de titel van Young Talent!

Esmee

Jamie van der Heijde - Braingineers - Als UX Research Consultant bij Braingineers is Jamie één van die aanstormende talenten die het insights-vak de komende jaren zullen gaan vormgeven. Haar grote interesse ligt op het gebied van de psychologie achter websites, apps en andere digitale producten. Zij gebruikt hiervoor moderne technieken als AI en EEG, en combineert deze met meer traditionele kwalitatieve onderzoeksmethodologie om ook het ‘waarom’ achter de gemeten reacties te kunnen verklaren. Juist deze veelzijdige aanpak maakt haar een toponderzoeker. Een klant omschrijft haar, ondanks haar nog relatief jonge leetijd, dan ook als een ‘echte vakspecialist, die onze onderzoeksopzetten naar een hoger niveau weet te tillen en haar resultaten met aanstekelijk enthousiasme weet te delen’. De jury is erg benieuwd wat voor moois Jamie nog aan ons vakgebied zal toevoegen en is dan ook trots haar te nomineren voor de Young Talent Award.