Insights Professional van het jaar 2022 - Bureauzijde


Bij het beoordelen van de kandidaten voor de MOAward Insights Professional van het jaar 2022 - Bureauzijde heeft de jury naar de meest aansprekende Insights Professionals gezocht en gelet op de volgende criteria:

  • Sterk analytisch vermogen;
  • Conceptueel sterk (creatief, vernieuwend);
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Valt op buiten de branche (buitenwaarts gericht);
  • Heeft een zekere drive en doorzettingsvermogen;
  • Toont leiderschap, m.a.w. is richtinggevend, brengt mensen samen, motiveert en inspireert.
Durk Bosma

Durk Bosma - Future of Food Institute - De jury is van mening dat Durk een maatschappelijk gedreven insights professional is die heeft laten zien dat hij zowel voor zijn opdrachtgevers als voor het brede publiek een stempel kan drukken. Met zijn ideologische keuze voor duurzame voeding en de voedselketen speelt hij in op trends en behoeften van deze tijd. Bewonderenswaardig is hoe hij met zijn eigen bureau de verduurzaming van ons voedsel insights gedreven heeft gemaakt. Zijn inzet beperkt zich niet tot campagnes en marketing, maar hij bewerkstelligt bewustwording in en over de hele keten. Daarnaast neemt hij via meerdere platforms deel aan het maatschappelijk debat over duurzaamheid en voeding. Bovendien is hij als docent actief in het overdragen en ontwikkelen van kennis in het onderwijs. Tenslotte loopt hij over van ambitie voor zijn eigen bureau, maar natuurlijk ook voor zijn idealen.

Arjan Veninga

Arjan Veninga - InSites Consulting - Arjan heeft een passie om mensen en merken duurzaam door te laten groeien en is sinds 2020 Research & Senior Business Director bij InSites Consulting. Met zijn ervaring in marketing, research en coaching en zijn creatieve & enthousiaste gedrevenheid, creëert hij impact bij klanten. Een van de belangrijkste successen van Arjan is de opzet van het human drivers framework binnen Insites dat als basis dient voor vernieuwing van onderzoek, team design en coaching van onderzoek professionals. Arjan is mede verantwoordelijk voor een nieuw wereldwijd coaching programma binnen InSites Consulting om talenten te laten groeien. De jury ziet Arjan daarom als een inspirerende en strategische onderzoeker, altijd op zoek naar vernieuwing ook vanuit een human en sustainable perspectief, waarbij hij impact weet te creëren bij zowel zijn klanten als ook collega’s.

Eva Gerritse

Eva Gerritse - Blauw Research - Eva wordt gedreven door haar liefde voor sport. Als eindverantwoordelijke van Blauw Sponsoring Insights zet ze deze passie in om sportsponsors te helpen succesvol te zijn. Hierbij kijkt ze niet alleen naar mediawaarde, maar probeert ze inzichtelijk te maken hoe de sponsorship van internationale merken en grote sportorganisaties gevoelens, houding en gedrag beïnvloedt. De jury is onder de indruk van de manier waarop ze leiderschap toont in een specifieke niche binnen het vakgebied. Met een sterk gegroeid team en een indrukwekkende lijst aan vaste klanten, speelt ze letterlijk op Champions League-niveau. Met haar enthousiasme en drive om te verbeteren blijft ze innoveren. Daarnaast geeft ze ook nog eens het vakgebied een stem in o.a. podcasts, vakbladen en colleges. Kortom, een sterke kandidaat voor de titel!