Digital & Webanalist van het jaar 2021


De Digital & Webanalist van het jaar 2021 award wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De kandidaat dient zich op onderstaande criteria te onderscheiden om in aanmerking te komen voor een nominatie door de jury:

  • werkzaam in de (digital) onderzoek-sector;
  • heeft een sterk analytisch vermogen;
  • creatief & een vernieuwende aanpak;
  • goede communicatieve vaardigheden;
  • heeft een zekere drive en doorzettingsvermogen;
  • toont leiderschap, m.a.w. is richtinggevend, brengt mensen samen, motiveert en inspireert.

Daarnaast heeft de jury gelet op wat de kandidaat in de afgelopen 12 maanden heeft waargemaakt, hoe de kandidaat tegen het vak aankijkt, de mate waarin de kandidaat naar buiten optreedt in de analytics community (conferenties, meetups, etc.) en hoe de kandidaat op de ontvangen stellingen heeft gereageerd.

Anouk

Anouk Erens - Online Dialogue - Anouk is sinds 2017 werkzaam bij Online Dialogue, waar ze door haar klanten geprezen wordt om de duidelijke vertaling van data naar bruikbare inzichten. Buiten Online Dialogue deelt ze ook graag haar kennis en passie voor haar vak, zo is ze blogger op webanalisten.nl, sprak ze op het Digital Analytics Congres en was ze te gast bij CRO.cafe podcast. Op de coronapandemie heeft ze direct ingespeeld en waarde voor haar klanten gerealiseerd door een corona-analyse te maken, waarmee direct optimalisatieprogramma's konden worden bijgestuurd. Wat wij als jury een erg inspirerende aanpak vinden om tunnelvisie te voorkomen, is dat Anouk met haar team de afspraak heeft gemaakt om na maximaal drie uur individueel analyseren een gezamenlijke review te doen. Hiermee heeft Anouk haar nominatie dik verdiend.

Thijs

Thijs van der Wal - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) - Thijs heeft na jaren als CRO-specialist en Online Marketeer gewerkt te hebben de stap naar RVO gezet in een meer technische rol bij de overheid. Binnen RVO heeft Thijs sinds 2019 zijn sporen achtergelaten door een brug te slaan tussen techniek en analyse. In zijn werk heeft hij uitdagingen, die complexe IT-infrastructuren binnen de overheid met zich meebrengen, succesvol het hoofd weten te bieden. Met de coronapandemie werd zijn waarde meer dan duidelijk, wat 100.000 bedrijven heeft geholpen om makkelijker door het subsidieregelingsportaal te komen. Door de funnel portaaloverstijgend in beeld te brengen en met een multidisciplinair team te analyseren en concrete verbeterpunten te definiëren, heeft hij laten zien wat de waarde van analytics is. Zijn plek bij de laatste drie is hiermee meer dan terecht.

Mariana

Mariana Whitaker - FedEx - Mariana is werkzaam bij FedEx waar zij product teams als digital analist ondersteunt. Met haar user centric-aanpak levert zij voor zowel Fedex als eindgebruikers meerwaarde. Afgelopen jaar heeft zij zich ingezet om experimenteercultuur op te zetten binnen de product teams bij FedEx. Met een zelf ontwikkelde Self-service maturity assessment voor product teams helpt zij teams met een maatgerichte aanpak. Met data engineers heeft ze web data geïntegreerd in het data lake, waarmee complete customer journeys inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Met haar duidelijke visie weet zij product teams datagedreven te laten werken wat een verbreding van ons vak is. Een mooie kandidaat voor deze award!