Young Talent van het jaar 2021


Bij het beoordelen van de kandidaten voor de MOAward Young Talent van het jaar 2021 heeft de jury naar de meest talentvolle jonge onderzoekers gezocht en gelet op de volgende criteria:

  • Maximaal 7 jaar werkervaring. Is enthousiast en toont lef;
  • Denkt 'out of the box', komt met creatieve oplossingen om het vakgebied van marketing research en digital analytics of delen daarvan te verbeteren en te vernieuwen;
  • Heeft een vernieuwende visie op het analyseren en inzetten van nieuwe en bestaande informatiestromen, die anderen inspireren en motiveren;
  • Is direct of indirect betrokken bij de ontwikkeling van andere jonge onderzoekers;
  • Kan uitstekend communiceren over zijn of haar werk;
  • Werkzaam in de (digital)onderzoeksector (aan bureau of opdrachtgeverszijde).
Fleur

Fleur Prooij - MARE - Als kwalitatief onderzoeker bij MARE is Fleur verantwoordelijk voor het onlineonderzoek. Met haar gedrevenheid wil ze niet alleen MARE intern meer online-minded maken, maar dit ook naar buiten brengen en hiermee waarde toevoegen voor klanten. Via WhatsApp-communities weet ze in een voor respondenten bekende omgeving diepgaande inzichten boven tafel te krijgen. Dat ze ondernemend is laat ze zien door het ontwikkelen van een nieuwe propositie: de Brand APK. Dit is een periodieke, kwalitatieve brand health check via een kortlopende online community. Volgens haar opdrachtgevers valt Fleur met name op doordat ze zowel oog voor de details in het onderzoeksproces heeft, als de strategische, grotere lijnen bewaakt. In combinatie met haar flinke dosis enthousiasme en creativiteit, ziet de jury in Fleur een echte Young Talent. Zou ze dit jaar met de prijs naar huis gaan? 

Rubina

Rubina Oliana - Beautiful Lives - ‘Als je het over een young talent hebt, dan springt Rubina Oliana van Beautiful Lives er voor mij uit’ zegt één van haar klanten over haar.  Rubina werkt op het snijvlak van kwalitatief onderzoek en innovatie en heeft als persoonlijke missie om mens en maatschappij centraal te zetten bij haar trajecten. Tegelijkertijd werkt ze hartstochtelijk aan de digitalisering van bureau Beautiful Lives, zowel bij het kwalitatief onderzoek zelf, als ook bij haar rapportages. Een rapportage in de vorm van een podcast – samen met haar klant - is daarvan een prachtig voorbeeld. Hiermee ontsloot ze de opgedane inzichten niet alleen voor haar opdrachtgever, maar ook voor de sector, de politiek en alle mensen in de doelgroep. Deze jonge onderzoeker heeft volgens degenen die het genoegen hebben gehad met haar te werken de frisheid, nieuwsgierigheid en onbevangenheid die bij deze generatie past. De jury vindt Rubina een uitstekende kandidaat voor de titel van MOA Young Talent of the year!

Esmee

Esmée Schregardus - Ministerie van OCW - Esmee, onderzoeker bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), is voorstander van duidelijk, kort en visueel presenteren! De inspirerende video inzending is hier een goed voorbeeld van. Hiermee slaat ze de spijker op zijn kop, story telling om je (interne) klant mee te nemen in je verhaal en de inzichten te laten beleven is cruciaal om impact te genereren en een verbinding te leggen tussen onderzoek en de praktijk. Als jury zijn we onder de indruk van haar visie hoe onderzoek impact kan hebben op het overheidsbeleid en hoe ze belangrijke stakeholders heeft kunnen overtuigen dat je met vernieuwende kwalitatieve onderzoeksmethoden diepere inzichten kan creëren. Esmee beschrijft zichzelf als een enthousiaste, innovatieve onderzoeker met oog voor de menselijke, praktische kant. Ook deelt ze haar kennis door gast colleges te geven aan de universiteit om studenten te inspireren voor het vak van onderzoeker. Genoeg bewijs dat ze een belangrijke ambassadeur is voor het onderzoek vak en daarom een hele sterke kandidaat voor de titel van MOA Young Talent of the year!