Insights Professional van het jaar 2021 - Bedrijfszijde


Bij het beoordelen van de kandidaten voor de MOAward Insights Professional - Bedrijfszijde van het jaar 2021 heeft de jury hun recente performance beoordeeld en gelet op de volgende criteria:

  • Bijdrage aan innovatie van het vak marketing research, dan wel de manier waarop marketing research binnen het bedrijf wordt ingezet;
  • Bijdrage aan een sterke positie van marketing research binnen het bedrijf;
  • Persoonlijke exposure (presentaties op congressen en seminars, geschreven artikelen);
  • Bijdrage aan de ontwikkeling van de professie, resp. de status en uitstraling daarvan.
Celesta

Celesta Lücker-Swart - VodafoneZiggo - Celesta laat vanuit haar rol als senior insight consultant zien hoe in een dynamische omgeving onderzoek op tactisch en strategisch niveau een bijdrage kan leveren. In dit proces schuwt ze niet om risico’s te nemen en het pad van innovaties te volgen. Ze heeft met insights en data een positie op weten te bouwen als trusted advisor voor het marketing- en communicatieteam. Ze daagt experts en insightsbureaus uit met vernieuwing te komen en ze is niet bang met experimenten te beginnen. Celesta heeft met haar team een belangrijke digitalisatie slag doorgevoerd waardoor insights sneller en goedkoper in de agile teams weten te bereiken. Ze deelt haar visie via MOA Circle en met insight consultants van andere opdrachtgevers.

Marcel

Marcel PaquayWalibi Holland - Marcel is een veelzijdige en ondernemende insights professional die impact weet te maken. Als Head of Strategy, Insights & Revenu heeft hij binnen enkele jaren ervoor gezorgd dat de afdelingen bij Walibi Holland meer insights based werken en daarop ook beslissingen nemen. Hij heeft de onderzoeksrol opgezet en ontwikkeld en hanteert daarbij verschillende methodieken op basis van wetenschappelijk gevalideerde modellen en theorieën. Ook in het coronajaar heeft hij niet stil gezeten. Onder meer door een slimme combinatie van insights uit bezoekersstromen, social listening en gasttevredenheid heeft Walibi Holland de capaciteit kunnen optimaliseren. Marcel vertelt graag over zijn onderzoeksavonturen bij Walibi Holland, bijvoorbeeld op het MRMW, en draagt daarbij mee aan een mooie exposure van het vak.

Christiaan

Christaan Buitenhuis - Interpolis - Christiaan is een gedreven en ervaren marktonderzoeker. Data driven acteren is iets waar hij in gelooft en stimuleert. Mede door hem is dit binnen Interpolis een belangrijk speerpunt geworden. Deze manier van werken heeft erin geresulteerd dat Christiaan het afgelopen jaar diverse onderzoeken kon opstarten ondanks COVID-19. Zo startte een groot in- en uitstroomonderzoek en verschillende studies over klantreizen, UX en tevredenheid. Daarnaast begeleidde hij een groot wetenschappelijk experiment. Christiaan propageert als geen ander zichtbaarheid van research inzichten in de media (zoals een inbraak onderzoek en burn-out onderzoek) en spreekt hij regelmatig op seminars, verricht hij werkzaamheden voor MOA en zit hij in verschillende klankbordgroepen bij het Verbond van Verzekeraars.