Insights Professional van het jaar 2021 - Bureauzijde


Bij het beoordelen van de kandidaten voor de MOAward Insights Professional van het jaar 2021 - Bureauzijde heeft de jury naar de meest aansprekende Insights Professionals gezocht en gelet op de volgende criteria:

  • Sterk analytisch vermogen;
  • Conceptueel sterk (creatief, vernieuwend);
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Valt op buiten de branche (buitenwaarts gericht);
  • Heeft een zekere drive en doorzettingsvermogen;
  • Toont leiderschap, m.a.w. is richtinggevend, brengt mensen samen, motiveert en inspireert.
Petra

Petra Kramer - Kantar - Petra is altijd al heel nieuwsgierig en onderzoekend geweest. Als onderzoeker bij Kantar is ze een pionier op het gebied van nieuwe technieken als ook het gebruik van experimenten om consumentengedrag beter te begrijpen. Petra is een expert op het gebied van onbewuste gedrags-beïnvloeders en heeft vanuit het gedragsverandermodel bruikbare aanbevelingen gedaan aan bijvoorbeeld het ministerie van I&W. Door het organiseren van inspiratie sessies met klanten stimuleert ze vernieuwing en innovatie in onderzoek. Ook in tijden van Corona heeft ze met haar kennis op het gebied van gedragsverandering exposure weten te realiseren op maatschappelijk belangrijke thema’s als circulaire economie, gedragsverandering & duurzaamheid als ook de 1,5 meter samenleving. Petra wordt door haar klanten omschreven als betrokken, inspirerend en inhoudelijk sterk. Kortom Petra is duidelijk een sterke kandidaat voor de titel van MOA Insights Professional 2021.

Jori

Jori van de Spijker - DVJ Insights - Een bekende voor de jury. Vorig jaar ook al genomineerd voor de titel insights professional bureauzijde, en dit jaar weer. En dat is niet voor niets! Jori is onderzoeker in hart en nieren, werkt met passie bij DVJ, waar hij verantwoordelijk is voor innovatie op het gebied van merk- en communicatieonderzoek. Hij is betrokken bij diverse innovatietrajecten binnen DVJ, zoals het meten van merkkracht in verschillende CategoryEntryPoints en het exploreren van toepassingen van machinelearning op ongestructureerde, kwalitatieve data. Hij haalt zijn inspiratie niet alleen uit zijn dagelijks werk met klanten, maar ook uit de academische wereld. Jori is een ambassadeur voor het vakgebied: hij is spreker op diverse congressen, geeft gastcolleges op verschillende universiteiten en deelt insights via blogs, whitepapers en artikelen. Klanten roemen hem om zijn meedenkend vermogen en zijn kennis, die hij met verve weet over te brengen. Lukt het hem dit jaar zijn droom te verwezenlijken en de titel Insights Professional 2021 in de wacht te slepen?

Patricia

Patricia Verhoelst - Ipsos - Passie, Innovatie en Inspiratie zijn de 3 pijlers die wat Tris betreft het fundament voor haar uitverkiezing moeten vormen. Gezien de overweldigende hoeveelheid data waarover we tegenwoordig beschikken vindt Tris dat zij als onderzoekster de verantwoordelijkheid heeft om kritischer naar de data te kijken en de vertaalslag naar strategie te maken. Hierdoor kan er door opdrachtgevers concreet actie worden ondernomen en dat is precies hoe wij het ook graag zien. Door middel van app- en behavioural science-onderzoeken zoekt Tris naar nieuwe paden om consumenten beter te bereiken en te begrijpen. Door haar klanten wordt Tris geroemd om haar oplossingsgerichtheid en de toepasbaarheid van haar aanbevelingen. Binnen Ipsos valt Tris tot op hoog niveau op door haar veelzijdigheid en daarnaast weet ze ook studenten in colleges te enthousiasmeren voor ons vak. Alles bij elkaar concluderen wij als Jury dat Tris de nominatie dubbel en dwars verdient!