Insights Professional van het jaar 2020 - Bureauzijde


Bij het beoordelen van de kandidaten voor de MOAward Insights Professional van het jaar 2020 - Bureauzijde heeft de jury naar de meest aansprekende Insights Professionals gezocht en gelet op de volgende criteria:

  • Sterk analytisch vermogen;
  • Conceptueel sterk (creatief, vernieuwend);
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Valt op buiten de branche (buitenwaarts gericht);
  • Heeft een zekere drive en doorzettingsvermogen;
  • Toont leiderschap, m.a.w. is richtinggevend, brengt mensen samen, motiveert en inspireert.

Hette Spoelstra - Ipsos - Hette loopt al een hele tijd mee als onderzoeker. Volgens Hette is hij genomineerd omdat hij innovatieve en originele oplossingen biedt, de koppeling maakt tussen survey onderzoek en andere databronnen om te komen tot nog betere insights en niet bang is om nieuwe dingen te proberen. Maar bovenal: omdat hij zoveel lol heeft in het vak.

Innovatieve projecten zijn het handelsmerk van Hette, zoals een onderzoek naar merkrelatie en type persoonskenmerken die merken kunnen gebruiken in hun op Artificial Intelligence gebaseerde 1-op-1 dienstverlening.  Niet bepaald een inkoppertje…

Maar bovenal: wat lijkt het ons leuk om Hette als collega te hebben! Vraagbaak voor iedereen, pionier pur sang en hij weet zijn team naar een hoger niveau te tillen. Iedereen vindt het leuk en inspirerend om met hem samen te werken.  Hette, het hart van het team. Terecht een kandidaat voor de beste bureau insights professional van het jaar!

Jori van de Spijker - DVJ Insights - Jori weet al vanaf z’n twaalfde dat hij marktonderzoeker wil worden. Dit doet hij met veel passie bij DVJ, waar hij als Practice Lead Brand & Comms verantwoordelijk is voor innovatie op het gebied van merk-en communicatie onderzoek. Jori haalt zijn inspiratie voor innovaties niet alleen uit zijn dagelijks werk met klanten, maar ook uit de academische wereld. Daarnaast deelt hij graag zijn kennis en plezier voor het vak door het geven van gastcolleges op universiteiten, presentaties op congressen en zit hij in de Raad van Advies bij SWOCC.

Jori wordt door een van zijn klanten als ‘de ideale onderzoeker’ omschreven, die als geen ander zijn inhoudelijke kennis weet in te zetten en resultaten naar relevant advies vertaalt. Onder andere zijn motivatie om het vakgebied te verbeteren en zijn link met de academische wereld, maken van Jori een geduchte kanshebber voor de titel Insights Professional 2020!

Joris van Dongen - Ipsos - Joris is een analytische sterke, gedegen onderzoeker waar je op kunt bouwen. Zijn deskundigheid wordt alom geprezen door zijn klanten. Hij weet hen veelvuldig te verassen met zijn kennis en dat is in deze branche best bijzonder want de financiële sector is erg complex laat staan als je er zelf niet middenin zit.  Zijn kennis weet Joris te combineren met inventieve manieren om onderzoeksmethodes toe te passen. Zo heeft Joris het langlopende onderzoek Totaal Onderzoek Financiële Diensten “TOF” gemoderniseerd zonder de continuïteit te verliezen en hier ook een Light variant van in de markt gezet om dit product breder aantrekkelijk te maken.  Joris daagt zichzelf continu uit om de kwaliteit van onderzoeken en rapportages naar een hoger niveau te tillen. Zo blijft hij proactief nieuwe uitdagingen aangaan en daarmee is zijn nominatie voor bureauonderzoeker van het jaar dik verdiend!