Insights Professional van het jaar 2020 - Bedrijfszijde


Bij het beoordelen van de kandidaten voor de MOAward Insights Professional - Bedrijfszijde van het jaar 2020 heeft de jury hun recente performance beoordeeld en gelet op de volgende criteria:

  • Bijdrage aan innovatie van het vak marketing research, dan wel de manier waarop marketing research binnen het bedrijf wordt ingezet;
  • Bijdrage aan een sterke positie van marketing research binnen het bedrijf;
  • Persoonlijke exposure (presentaties op congressen en seminars, geschreven artikelen);
  • Bijdrage aan de ontwikkeling van de professie, resp. de status en uitstraling daarvan.

Celeste Miller - Schweppes International Limited - Celeste is geen onbekende voor de MOA awards: in 2015 werd ze bekroond met een MOA-nominatie als Young Talent Award: zij viel als bureau onderzoeker op met haar innovatieve blik op onderzoek en enthousiasme voor het vakgebied. Celeste is twee jaar geleden overgestapt van bureauzijde naar Schweppes / Suntory. In haar nieuwe rol werd ze onder andere verantwoordelijk voor de neerzetten van een actionable brandtracker gebaseerd op de nieuwe wetmatigheden van “How brands grow” van Byron Sharp. De uitdaging bij Schweppes was omvangrijk; te meer nu haar werk de opzet in alle grote Schweppes markten (+20) betreft. Ze moest marketeers van alle culturen en continenten mee krijgen in dit proces en dat heeft ze gedaan door haar tomeloze inzet en gebruik te maken van insights per markt met deepdives. In twee jaar tijd heeft Celeste in een internationale omgeving veel bereikt. 

Angelique de ReuverFrieslandCampina - Angelique is een gepassioneerde insights professional. Zij heeft de overtuiging dat insights echt het verschil kunnen maken voor business en merken. In de nieuwe dynamische wereld is de vraag naar wat consumenten drijft namelijk groter dan ooit en daarom streeft zij als insights professional steeds weer naar een strategische rol in plaats van alleen “doorgever van data”. Energiek, gedreven, gedurfd, uitdagend, maar vooral met veel plezier weet zij steeds weer het vak een frisse wending te geven waardoor zij met haar team steeds een strategische bijdrage levert aan de business van FrieslandCampina. Hierbij gebruikt zij een breed scala aan methoden en technieken, vebindt databronnen en onderzoeksuitkomsten. Bovendien traint zij de organisatie in het verzamelen en vertalen van data en het toegankelijk maken daarvan. Voor de branche is zij actief bij MOA en Esomar.   

Dennis Hoogervorst - DPG Media - Dennis is een echte insights professional die zich al jarenlang meer dan staande houdt binnen de dynamische marketing omgeving van Sanoma. Hij is een echte pionier die actief de verandering opzoekt en enthousiast wordt van experimenten met nieuwe technologieën (zoals VR, AI, Neuroscience). Hij werkt daarbij intensief samen met verschillende bestaande en nieuwe bureaus en daagt ze uit de lat hoog te leggen, niet alleen qua methodologie maar ook qua vertaling naar praktische bruikbaarheid en toepasbaarheid voor de business praktijk van Sanoma. Door veelvuldig over zijn onderzoeksprojecten te spreken en te publiceren draagt Dennis continu bij aan professionele ontwikkeling en impact van het vak. Dit is beloond door verschillende (internationale) awards (AMMA Award, FIPP Insight Award). Daarnaast zit Dennis in diverse comités rondom het vakgebied. Een echte ambassadeur dus met tomeloze energie.