Young Talent van het jaar 2020


Bij het beoordelen van de kandidaten voor de MOAward Young Talent van het jaar 2020 heeft de jury naar de meest talentvolle jonge onderzoekers gezocht en gelet op de volgende criteria:

  • Maximaal 7 jaar werkervaring. Is enthousiast en toont lef;
  • Denkt 'out of the box', komt met creatieve oplossingen om het vakgebied van marketing research en digital analytics of delen daarvan te verbeteren en te vernieuwen;
  • Heeft een vernieuwende visie op het analyseren en inzetten van nieuwe en bestaande informatiestromen, die anderen inspireren en motiveren;
  • Is direct of indirect betrokken bij de ontwikkeling van andere jonge onderzoekers;
  • Kan uitstekend communiceren over zijn of haar werk;
  • Werkzaam in de (digital)onderzoeksector (aan bureau of opdrachtgeverszijde).

Vivianne Verheijen - MWM2 - Vivianne is een nieuwsgierige onderzoeker die oprecht geïnteresseerd is in menselijk gedrag en drijfveren. Met groot enthousiasme modereert ze communities. Voor een standaard community ben je bij Vivianne aan het verkeerde adres, ze gaat graag creatief te werk en past haar opzet per community aan om een zo passend mogelijk antwoord op vraagstukken te geven.  Vivianne heeft samen met een collega het voortouw genomen om het Heart Model te optimaliseren. Dit model omvat 5 stappen die de betrokkenheid van respondenten verhoogt wat leidt tot betere inzichten, bovendien op een leuke manier. Dat dit niet onopgemerkt blijft, blijkt wel uit het feit dat ze recentelijk bij het overdragen van een community aan een collega, uitgebreid werd bedankt door de community voor haar inzet en de gezellige tijd die ze samen hadden gehad. Daar houden wij van, want als Jury hechten wij uiteraard veel waarde aan de mening van de consument.

Lois van der Molen - SKIM - Lois is vers na haar afstuderen voor een functie als marktonderzoeker bij SKIM gegaan omdat ze veel impact wilde maken. En dat is haar goed gelukt! In anderhalf jaar tijd heeft ze al bijgedragen aan initiatieven die het keuzegedrag van consumenten beter in kaart brengen, projecten opgezet om efficiënter te werken en zet ze haar opgedane ervaring in om nieuwe collega’s te begeleiden en trainen.

Lois streeft ernaar om meer als partner met haar klanten samen te werken en zou hen graag op het gebied van duurzaamheid en andere moreel ethische kwesties uitdagen. Ze is zich dan ook zeer bewust van de invloed die ze als marktonderzoeker heeft en zoekt naar manieren om deze op een positieve manier in te zetten. 

Klanten roemen Lois’ betrouwbaarheid en omschrijven haar als proactief. Dit, in combinatie met haar nieuwsgierigheid en analytisch vermogen, maken van Lois een echte Young Talent!

Maron van der Krieken - Kantar - Maron is een enthousiaste, nieuwsgierige en proactieve account/teamanager. Ze is sinds drie jaar werkzaam in het onderzoeksvak en heeft een indrukwekkende groeicurve laten zien. Ze is zowel inhoudelijk sterk als op het leidinggevende aspect .Ze beschikt over een brede kennis van methoden en technieken.  Ze is een echte out-of-the-box denker, creatief en strategisch sterk. En dat inspireert mensen. Maron geeft leiding aan twee teams (in totaal 11 mensen) en is ze verantwoordelijk voor twee key-clients. Dit naar volle tevredenheid van haar teamleden en klanten, ook niet onbelangrijk!  Samen met een collega richtte ze een intern initiatief op: School of Working Life, met als doel om het werkleven van collega’s binnen Kantar leuker en efficienter te maken. Maron gelooft in het afbreken van silo’s en het actief opzoeken van samenwerking, want ‘’ik ben ook maar een n=1’’. Dit alles maakt Maron een uitstekende kandidaat voor Young talent of the year!