Insights Professional van het jaar 2019 - Bureauzijde


Bij het beoordelen van de kandidaten voor de MOAward Insights Professional van het jaar 2019 - Bureauzijde heeft de jury naar de meest aansprekende Insights Professionals gezocht en gelet op de volgende criteria:

  • Sterk analytisch vermogen;
  • Conceptueel sterk (creatief, vernieuwend);
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Valt op buiten de branche (buitenwaarts gericht);
  • Heeft een zekere drive en doorzettingsvermogen;
  • Toont leiderschap, m.a.w. is richtinggevend, brengt mensen samen, motiveert en inspireert.

Kees van Duyn - Sputnik - loopt al een tijdje mee als onderzoeker en aarzelt niet om zijn positief-kritische mening over het onderzoekvak te geven. Een idealist die al jaren publiekelijk strijdt voor verbetering van het vakgebied. Zeker ook een zeer bevlogen onderzoeker; ‘bewust onbekwaam’ op de terreinen waarin hij onderzoek doet, waarbij bij teveel common sense zijn alarmbellen afgaan. Niet geobsedeerd door innovatie; hij ziet zichzelf vooral als innovatief denker, omdat onderzoekers volgens hem meer impact hebben op de kwaliteit van de uitkomsten dan de gekozen methodiek. Zijn opdrachtgevers lopen weg met Kees en waarderen zijn eigenzinnigheid en creativiteit; professioneel en gedegen maar altijd met een verrassende twist en in staat om complexe problemen terug te brengen tot scherpe inzichten. Volgens zichzelf een kandidaat die niet kan winnen vanwege zijn kritische visie op het vakgebied…. Aan de jury om dat te beoordelen!

Tim Barenbug - Totta Research dat in 2017 het bedrijf CustomerPulse heeft gekocht waar hij partner was. Zijn missie is het dichter bij elkaar brengen van managers in een organisatie en hun eigen klanten. Zijn motto: 'klanten geven iedere dag hun mening over je organisatie, dus je hoeft ze niets te vragen'. Speech analytics en KI kunnen deze taak overnemen. Deze technologie heeft hij al voor veel klanten ingezet die hierop concrete acties kunnen ondernemen. Hij slaat hiermee een brug tussen CX managers, die zelf op zoek gaan naar inzichten uit gesprekken met klanten en data scientists, die deze inzichten vertalen naar patronen. Als je dat combineert ontstaan effectieve en onderbouwde oplossingen. Tim geeft hierover veel presentaties en workshops en is het eerste aanspreekpunt voor klanten. Op het MIE gaf hij dit jaar de winnende presentatie. Wie weet wordt hij dit jaar ook de insights professional aan bureauzijde!

Robert van Ossenbruggen - The Commercial Works - is sinds 2015 partner bij The Commercial Works, een evidence-based adviesbureau. Robert heeft een sterke methodologische achtergrond en staat bekend als een kritische en gepassioneerde onderzoeker. Het is zijn kracht om complexe materie heel toegankelijk te maken. Robert is wars van hype en oppervlakkigheid. Alles wat hij doet is goed onderbouwd. Door zijn veelzijdigheid en externe focus valt hij op binnen de branche. Sinds 2015 heeft hij elk jaar een verhaal op het MIE en hij heeft veel publicaties op zijn naam staan, o.a. in de Adformatie en op het ESOMAR congres. Hij geeft regelmatig in-company workshops en trainingen bij de MOA, Beeckestijn Business School en IESEG Business School. Daarnaast heeft Robert het gedachtegoed van ‘how brands grow’ van professor Byron Sharp toegankelijk gemaakt. Terecht een kandidaat voor de bureau insights professional van het jaar!