Insights Professional van het jaar 2019 - Bedrijfszijde


Bij het beoordelen van de kandidaten voor de MOAward Insights Professional - Bedrijfszijde van het jaar 2019 heeft de jury hun recente performance beoordeeld en gelet op de volgende criteria:

  • Bijdrage aan innovatie van het vak marketing research, dan wel de manier waarop marketing research binnen het bedrijf wordt ingezet;
  • Bijdrage aan een sterke positie van marketing research binnen het bedrijf;
  • Persoonlijke exposure (presentaties op congressen en seminars, geschreven artikelen);
  • Bijdrage aan de ontwikkeling van de professie, resp. de status en uitstraling daarvan.

Joost Verhagen - Upfield - Joost werkt voor het bedrijf Upfield. Upfield richt zich op plantaardige producten en heeft onder andere de merken Becel, Rama en Blueband in haar portfolio. Hij is een moderne en kritische onderzoeker: hij gebruikt verschillende bronnen en diverse methodes om tot inzichten te komen. Hij weet deze zaken goed te combineren en is daardoor een strategisch partner. Hij experimenteert graag met nieuwe onderzoeksmethodieken en helpt bij deze vernieuwing ook in de doorontwikkeling. Door zijn open, proactieve en praktijkgerichte houding profiteren ook zijn opdrachtgevers van zijn feedback.

Marloes Flink - Nestlé - Marloes is werkzaam bij Nestlé. Zij is een gedreven, consciëntieuze marktonderzoeker die 3 jaar terug de overstap heeft gemaakt van bureau- naar bedrijfszijde. Marloes schuwt innovatie niet en heeft een holistische blik op merkgroei. Zo is de brandtracker van Nestlé verrijkt met inzichten uit het gedachtegoed van Byron Sharp (“How brands grow”). De vergaarde inzichten zijn gedeeld binnen de organisatie en in de markt. Door haar inzet zijn meerdere onderzoeken nu beter gecoördineerd. Haar missie is market insights een nog strategischer rol te geven binnen Nestle, de plek die het verdient!

Nicole Engels - NPO - Nicole is gedreven, professioneel en enthousiast. Een voorloper in haar rol in media bereiksonderzoek, het datamanagementproject t.b.v. NPO.  De wijze waarop ze leidinggeeft aan onderzoek bij NPO is inspirerend en leidt tot veel nieuwe initiatieven. Nicole is continu bezig om onderzoek te moderniseren en meer toegevoegde waarde te leveren. Nicole is erg actief als spreker en bestuurder voor het vak (MWG, adviesraad van de RUG) en daarmee een echte ambassadeur voor ons vak.