Digital & Webanalist van het jaar 2019


De Digital & Webanalist van het jaar 2019 award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De kandidaat dient zich op onderstaande criteria te onderscheiden om in aanmerking te komen voor een nominatie door de jury:

  • Werkzaam in de (digital) onderzoek-sector;
  • Heeft een sterk analytisch vermogen;
  • Creatief & een vernieuwende aanpak;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Valt op buiten de branche (buitenwaarts gericht);
  • Heeft een zekere drive en doorzettingsvermogen;
  • Toont leiderschap, m.a.w. is richtinggevend, brengt mensen samen, motiveert en inspireert.

Annemarie Klaassen - VodafoneZiggo - Annemarie werkte de afgelopen twee jaar bij TIX.nl en was in haar rol als conversion manager vooral bezig met het testen en optimaliseren van de TIX-customer journey. Dat betekent dat ze aan de hand van verschillende databronnen analyseerde wat de websitebezoekers drijft en waar de kansen voor verbetering liggen. Ze gooit geen cijferrapportjes over de schutting maar vertaalt juist haar analyses naar concrete inzichten en actiepunten. Dit zien we terug in de reacties van haar collega’s die haar prijzen om haar kennis van data en hoe ze daadwerkelijk met de inzichten optimalisatieslagen maakt. Ze heeft veel ervaring en passie voor het vak. Die passie zien we ook terug in de projecten die ze naast haar werk doet. Annemarie geeft geregeld gastcolleges en presenteert op congressen. Bovendien schreef ze mee aan het Basisboek Online Marketing dat gebruikt wordt bij verschillende HBO-opleidingen.

Elisa Onink - KPN - Elisa is zeven jaar werkzaam in het analytics-vak en heeft vorig jaar een overstap gemaakt naar KPN. Webanalisten zijn vaak een verbindende schakel tussen techniek, onderzoek, marketing en de business. In haar rol van online analist voor een van de KPN-merken brengt ze die verschillende disciplines samen. Met een doordachte en gestructureerde aanpak << van ideation, kpi-setting, inrichting van metingen, dashboarding en analyse >> werkt ze aan begrijpelijke inzichten over klantprocessen en verbeteringen in conversierates. Haar collega’s waarderen Elisa om haar veelzijdigheid en brede ervaring en noemen haar spontane en behulpzame persoonlijkheid. Ze brengt binnen haar organisatie niet alleen deskundigheid mee, maar ook werkplezier!

Maurice Beerthuyzen - Nummer Negen - Maurice is een van de bekendere namen in het vak en heeft al ruim 20 jaar ervaring. Hij werkte het afgelopen jaar voor grote partijen zoals Adidas en Efteling. Hij helpt bij het organiseren, onderzoeken en optimaliseren van hun digitale activiteiten en processen. Zorgen voor een soepel lopend optimalisatieproces, samenwerking op gang brengen en snelheid maken. Maar juist ook bij kleinere bedrijven toont hij de meerwaarde van online analytics aan. Met aansprekende analyses en slimme experimenten creeert hij “fans” van datagedreven optimaliseren en zorgt ervoor dat organisaties meer lol krijgen in hun werk. Maurice is ook een teamplayer: “alleen door continu je data te bediscussiëren met je CROlead, UX designer en developers, kom je tot de juiste inzichten”.