Young Talent van het jaar 2023


Welke jonge onderzoeker (max. 7 jaar werkzaam in de sector) toont lef, denkt ‘out of the box’, komt met creatieve oplossingen om het vakgebied te verbeteren, is enthousiast en heeft een vernieuwende visie op het analyseren en inzetten van informatiestromen?

Boris Kugel

Boris Kugel - MWM2 | Als je nog maar 3 jaar werkervaring hebt en je wordt binnen MWM2 de ‘founding father’ van het Gen Z panel genoemd, dan val je op bij de jury. Binnen marktonderzoek weten we hoe moeilijk het is om deze doelgroep te bereiken. Maar Boris, als GenZ expert, heeft daar een innovatieve manier op gevonden. Hij gebruikt social media en machine learning om de response en engagement van deze doelgroep te vergroten. Via events en publicaties pakt hij elke kans aan om klanten te inspireren over deze nieuwe generatie consumenten. Met zijn enthousiasme, passie voor het vak en ‘ik wil me blijven stretchen’ attitude gaat Boris een heel eind komen als onderzoeker. En daarom is hij een sterke kandidaat voor de titel Young Talent 2023!

Cathelijn te Koppele

Cathelijn te Koppele - Validators | Cathelijn zit nog geen 5 jaar in het vak, maar is niet meer weg te denken binnen Validators. In haar rol als Research consultant is ze multi-inzetbaar, van grootschalige shoponderzoeken bij FrieslandCampina tot UX-onderzoek voor Studiekeuze123. Klanten zoals STER roemen haar diepe insights in PowerBI dashboards, pragmatische aanpak en betrokkenheid. Cathelijn kijkt altijd overstijgend naar synergie tussen onderzoek, wat ook erkend wordt door ANWB. Ook buiten Validators laat Cathelijn van zich horen. Ze maakt indruk op de jury door op jonge leeftijd al colleges te verzorgen. Op de Beeckestijn Business School geeft ze post master les over Byron Sharp’s Distinctive Brand Assets en Category Entry Points. Ook heeft ze met Ad Aliance onderzoek gedaan naar branded content. Inmiddels is Cathelijn hard op weg een DBA van Validators te worden. Hiermee verdient ze absoluut een nominatie voor Young Talent of the Year Award!

Krijn Vugts

Krijn Vugts - Markteffect | Wellicht al bekend als spreker op het MIE of anders als research consultant bij Markteffect, Krijn is een enthousiaste aanwinst voor de sector. Als echte Brabander staat hij midden in de samenleving, onder andere met zijn actieve lidmaatschap van een carnavalsvereniging. In de afgelopen jaren heeft hij een reeks mooie klanten bediend in het onderwijs en de topsport. Met name voor de Eredivisie heeft hij de lange termijneffecten van sponsoring beter in beeld gebracht. Hij ziet een mooie toekomst weggelegd voor ons vakgebied met de jeugd die de toekomst heeft. Voor zichzelf ziet Krijn vooral een taak weggelegd in het verder ontwikkelen van een kenniscentrum voor sport en media. Alles bij elkaar een zeer overtuigende voordracht die de jury graag nomineert voor Young Talent 2023!