Data Professional van het jaar 2023


Welke Data Professional toont lef, inspireert anderen, denkt ‘out of the box’, heeft een vernieuwende visie én komt met creatieve oplossingen om het vakgebied van data analytics en/of data science te verbeteren en te vernieuwen?

Kevin van Kalkeren

Kevin van Kalkeren – OnMarc | Kevin is sinds 2016 werkzaam bij OnMarc als Manager Product Management & Data Science, maar is al langer in het vakgebied werkzaam. Kevin is genomineerd voor de Data Professional van het jaar vanwege zijn bijdragen aan de data-analyse en -management voor e-commerce bedrijven en verzekeraars. Hij heeft met zijn team een geavanceerd datamanagementplatform ontwikkeld, dat in staat is om enorme hoeveelheden gegevens te verwerken en om te zetten in bruikbare inzichten voor hun klanten. Kevin heeft ook een belangrijke rol gespeeld als architect van datagedreven strategieën bij verschillende bedrijven en heeft daarmee bijgedragen aan hun succes. Ook buiten zijn eigen organisatie laat Kevin zich gelden, o.a. Blogposts op Marketingfacts, een webinar voor NIMA en middels een bijdrage aan het curriculum van de Hogeschool Utrecht. Dit alles maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Data Professional van het jaar.

Naomi Smulders

Naomi Smulders – Online Dialogue | Naomi is sinds 2017 actief als data scientist en sinds 2020 in dienst bij Online Dialogue. Naomi heeft onder andere gewerkt aan process mining, waarbij ze complexe gegevens heeft geanalyseerd om waardevolle inzichten te genereren voor meerdere opdrachtgevers. Daarnaast heeft ze tools ontwikkeld om deze inzichten op een begrijpelijke en bruikbare manier te presenteren aan verschillende belanghebbenden. Bovendien heeft Naomi deze tools buiten haar organisatie beschikbaar gemaakt en daarmee een tastbare bijdrage geleverd aan het vakgebied. Met haar vastberadenheid, passie en innovatieve aanpak heeft Naomi Smulders bewezen een topkandidaat te zijn voor de Data Professional van het jaar!

Remco Coppens

Remco Coppens - Datacation | Remco Coppens is genomineerd voor de Data Professional van het jaar en heeft laten zien dat hij een talent-in-development is in dit vakgebied. Ondanks dat hij nog aan het begin van zijn carrière staat, heeft Remco al indrukwekkende bijdragen geleverd aan verschillende projecten en organisaties. Hij heeft een scherpe analytische geest en heeft geholpen bij de ontwikkeling van geavanceerde data-analysetools om organisaties te helpen waardevolle inzichten te genereren uit grote hoeveelheden gegevens. Remco heeft ook zijn vaardigheden ingezet om complexe data-uitdagingen aan te pakken en heeft laten zien dat hij in staat is om innovatieve oplossingen te bedenken voor deze uitdagingen. Met deze nominatie wordt de toewijding van Remco Coppens erkend en wordt hij gezien als een veelbelovende toekomstige professional op dit gebied.