Data & Insights 
Professional van het jaar 2023
Bedrijfszijde


Wie levert een bijdrage aan de innovatie van het vak market research, of de manier waarop Insights binnen het bedrijf wordt ingezet, heeft persoonlijke exposure en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van de professie, de status en uitstraling daarvan?

Desiree van der Veen

Desiree van der Veen – ASR | Desiree is Senior Customer Experience Manager bij ASR, een organisatie zonder centrale onderzoeksafdeling. Voor Desiree juist een kans om de business volop bij onderzoek te betrekken en er een echte lerende organisatie van te maken. In een aantal jaren heeft ze door verschillende initiatieven een wezenlijke bijdrage geleverd aan een verhoogde klantfocus, een betere communicatie en dienstverlening en meer gemotiveerde medewerkers bij ASR. Inspiratie haalt ze bij en deelt ze graag met insights professional van andere bedrijven. De lijst met genomen initiatieven in de afgelopen twee jaar is indrukwekkend. De jury hoort graag meer hierover van deze duizendpoot.

Jan Zwang

Jan Zwang – Vodafone Ziggo | Jan is voor velen al een bekend gezicht. Met enige regelmaat pakt Jan het podium om zijn passie voor het data en insights vak te delen. Zowel binnen Vodafone Ziggo als daarbuiten wordt Jan gezien als een inspirator. In zijn functie als Senior Manager Market & Customer Insights draagt hij met zijn team bij aan het steeds meer data driven worden van Vodafone Ziggo. De projecten waar hij de afgelopen twee jaar aan werkte, maken duidelijk dat hij continue zoekt naar innovatieve methodieken en daarbij de lat (ook voor bureaus) hoog legt. De belangrijkste innovatie noemt Jan, naast het volledig agile werken, het bij elkaar brengen van ‘harde’ data en ‘zachte’ (onderzoeks)data. De jury gaat graag in gesprek hierover met deze vakman.

Roelof Smallenburg

Roelof Smallenburg - TUI | Als Consumer Insights Manager Benelux levert Roelof als enthousiaste vertegenwoordiger van de ‘stem van de klant’ zijn bijdrage aan de transformatie van TUI naar een customer centric organisatie. Tijdens de key note van MIE ’22 heeft Roelof gesproken over de rol van data en onderzoek in dit proces. Als een echte ambassadeur van onderzoek binnen TUI weet hij tot op board niveau insights en de daaruit voortvloeiende acties te agenderen. Door slim creatief te denken en innovatieve onderzoeksmethoden toe te passen, is hij er ook in (de nasleep van) de Corona epidemie, met minder beschikbaar budget, in geslaagd gedegen inzichten te genereren. De jury is onder de indruk van het enthousiaste verhaal en leert deze ambassadeur graag beter kennen.