Data & Insights 
Professional van het jaar 2023
Bureauzijde


Wie onderscheidt zich door te beschikken over een sterk analytisch, maar ook conceptuele vermogen en goede communicatieve vaardigheden, valt op buiten de branche door buitenwaarts gericht te zijn en heeft een zekere drive en doorzettingsvermogen?

Daniella Roymans

Daniella Roymans - MARE | ‘Verder gaan’, dat is wat Daniëlla typeert. Ze is altijd gedreven om te inspireren met een verassende invalshoek, zelfs voor klanten waar ze al 20 jaar voor werkt. Als managing partner bij MARE is ze een echte verbinder in het team en is ze altijd hands-on onderzoek blijven uitvoeren. Door inzichten te koppelen aan trends zorgt ze ervoor dat haar adviezen future-proof zijn. De jury is onder de indruk van de mooie woorden van klanten als Kindergarden en Interpolis, die niet alleen de toekomstgerichte aanpak van Daniëlle roemen, maar ook haar enthousiasme, kwaliteit en resultaatgerichtheid. Haar resultaten zijn dan ook indrukwekkend: Q-music helpen om marktleider te worden door écht te focussen op de luisteraar en ook ABN AMRO de transitie laten maken van product-minded naar klant centraal. Daniëlla is daarnaast echt een ambassadeur voor ons vakgebied. Ze organiseert open ontbijtsessies en webinars en probeert via verschillende platforms jongeren enthousiast te maken voor insights. In 2022 is ze bovendien bestuurslid geworden van DIN. Zou ze dit jaar ook de titel Insights Professional in de wacht slepen?

Danny Meulenbroeks

Danny Meulenbroeks - Markteffect | Danny is nog lang geen 40 jaar, maar maakt toch al 14 jaar impact in de onderzoekswereld. In zijn rol als Manager Kwaliteit en Innovatie, zorgt hij voor de innovatie binnen MarktEffect. Via een heldere visie op onderzoek, innoveert hij niet alleen binnen methodieken maar ook in processen, rapporten en presentaties. Naast deze rol is Danny ook research consultant en werkt hij op mooie trajecten voor onder andere Nationale Nederlanden en sponsoring in de Eredivisie. Daarmee realiseert hij ook exposure voor het vakgebied. Buiten MarktEffect zet Danny zich in voor het onderwijs. Voor verschillende universiteiten begeleid hij master studenten, jureert hij en geeft hij gastcolleges. Hij noemt zichzelf een vakidioot. Bij Nationale Nederlanden noemen ze hem een trusted advisor. Hoe je het ook verwoordt, de jury ziet Danny als een sterke kandidaat voor de titel van bureauonderzoeker van het jaar 2023! Gefeliciteerd!

Lex van Meurs

Lex van Meurs - Motivaction | Lex, al 32 jaar actief in mediaonderzoek, is nog even bevlogen en enthousiast als toen hij begon. Een liefde voor statistiek met een resultaat gerichte aanpak maakt dat Lex grote impact heeft. Lex is bij Motivaction gestart in 2019 en heeft vernieuwing gebracht voor bestaande klanten als NPO, KRO/NCRV als ook verbreding naar nieuwe media klanten als STER, Sublime en Winq magazine. Daarnaast helpt Lex het vak vooruit met publicaties in vaktijdschriften en presentaties op congressen. Zo heeft Lex recentelijk het initiatief ‘de Mediabubbel’ opgezet in samenwerking met Mediabrands, MWG en Adformatie om onderzoek te doen onder media professionals. Dit heeft hij gepresenteerd als een van de topsprekers bij de MWG eind 2022. De jury ziet Lex daarom als een expert op mediagebied, betrokken en inspirerend en altijd op zoek naar vernieuwing waarbij hij impact weet te creëren bij zowel zijn klanten als ook in de bredere mediawereld! Kortom, zeker iemand die de nominatie voor bureauonderzoeker van het jaar 2023 waardig is!