PERSBERICHT VAN HET JAAR 2019


Amsterdam, 12 juni 2019

MeMo2 is Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar 2019

MeMo2 is gisteravond bij de uitreiking van de MOAwards 2019 in de WesterUnie in Amsterdam uitgeroepen tot Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar 2019. De prijs voor Insights Professional aan bedrijfszijde is uitgereikt aan Nicole Engels van de NPO.

Het is de tweede keer dat MeMo2 de felbegeerde titel wint. Zeven jaar geleden won het bureau de prijs ook. “Ons bureau is in die tijd veel volwassener geworden”, zeggen commercial director Frank van Eijk en managing director Tim Koekkoek. “Het marketinglandschap en de informatiebehoefte zijn de afgelopen jaren natuurlijk enorm veranderd. De inzichten die wij leveren zijn van meer strategisch niveau”, aldus Van Eijk. MeMo2 zag de omzet afgelopen twee jaar met zestig procent verhogen. Het bureau gaf de andere twee genomineerden, Delta Marktonderzoek en Totta Research, het nakijken.

De prijs voor Insights Professional aan bedrijfszijde is uitgereikt aan Nicole Engels van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Andere kanshebbers waren Joost Verhagen van Upfield en Marloes Flink, werkzaam bij Nestlé. De jury ziet in Engels ‘een ambitieuze professional met een no-nonsense aanpak’. ‘Just do it, is een motto dat bij haar past’, aldus de jury. ‘In haar functie als Manager publieksonderzoek en Marketing Intelligence bij de NPO heeft ze zich ontwikkeld tot een voorloper in mediabereiksonderzoek.’

Ook onder de bureaus is de titel voor Insights Professional uitgereikt. Tim Barenbrug van Totta Research heeft deze prijs in ontvangst genomen. De jury sprak van ‘een man met een missie’. Barenbrug is ervan overtuigd dat speech analytics de marktonderzoeksindustrie fundamenteel veranderen. “We hóeven klanten helemaal niets te vragen. Want klanten geven zelf al iedere dag hun mening. Via de telefoon, e-mail, op Twitter – overal”, stelt Barenbrug, die door middel van speech analytics deze bron ontsluit.  

Digital & Webanalist van 2019 is Annemarie Klaassen van VodafoneZiggo. Volgens de jury toont Klaassen zich een vakvrouw die weet hoe online techniek werkt. ‘Met oog voor de details van data-analyse en ook de ethische kant van online analyse’, aldus de jury. ‘Ze heeft heel goed door welke belangen in de business spelen. En als belangrijkste: Annemarie weet hoe je die met elkaar in verbinding brengt’.

Pauline van der Wel van Ipsos is uitgeroepen tot Young Talent van het jaar. Ze viel op met onder meer het praatje dat ze hield op uitnodiging van Google over voice assistence. “Ik had samen met een collega een artikel geschreven over voice assistence in huis”, vertelt de vergulde Van der Wel. “Google heeft dat opgepikt en daar een evenement omheen georganiseerd. Ik was een van de sprekers.” Andere genomineerden waren Jan Aarts van DVJ Insights en Milou Ehrismann van Underlined.

Insights Scientist van het jaar 2019 is Laurens Sloot van Rijksuniversiteit Groningen. Binnen het door de jury gekozen thema ‘Surviving the Retail Revolution’ maakte de hoogleraar Retail Marketing het meeste indruk. ‘Hij staat met een been in praktijk en met een been in de wetenschap en slaat daarmee een belangrijke brug tussen praktijk en wetenschap’, aldus de jury.