• Achtergrond 2017

MOAWARD MARKETING RESEARCH & ANALYTICS BUREAU VAN HET JAAR

Deze MOAward wordt uitgereikt aan het bureau dat zich in het voorgaande jaar op positieve en opvallende wijze gemanifesteerd heeft en daarmee een waardevolle bijdrage heeft geleverd op het gebied van Marketing insights, Research en Analytics. 

Stem vanaf 10 januari 2018 op jouw favoriete bureau(s) via aanbevelen.moawards.nl!

Marketing Research & Analytics Bureau procedure

 • Procedure

  Tot 28 februari kunnen bureaus die lid zijn van de MOA worden aanbevolen* via kandideren.moawards.nl Daar staat eenlijst met alle Marketing Research & Analytics bureaus die aangesloten zijn bij de MOA, onderverdeeld in drie categorieën:

  •  Grote bureaus (15 FTE en groter)
  •  Middelgrote bureaus (8 – 14 FTE)
  •  Kleine bureaus (3 – 7 FTE)**

  Selecteren genomineerden 

  Het stemmen sluit op 28 februari om 10.00. De 15 bureaus met de meeste stemmen ontvangen bericht van de MOA met een korte aanvullende opdracht. Op basis van de ontvangen motivaties die zijn gegeven bij het stemmen en de aanvullende korte opdracht, zal de jury deze informatie analyseren en 3 genomineerden selecteren. De drie genomineerde bureaus worden in april 2018 bekend gemaakt via de MOA en een speciale bijlage in vakblad Clou. De jury zal aangeven waarom naar haar mening de genomineerde bureaus een nominatie verdienen. 

  Bepalen winnaar

  De genomineerde bureaus worden uitgenodigd voor een gesprek met de jury. Op basis van dit gesprek en de eerder verstrekte motivaties wordt de uiteindelijke winnaar bepaald. De jury is vrij in haar keuze, maar licht deze wel toe in een kort juryrapport. De winnaar wordt op woensdag 6 juni 2018 tijdens de feestelijke award uitreiking bekend gemaakt.

  *  Aanbevelingen afkomstig van eigen werknemers van bureaus worden niet meegenomen.

  **Onderzoekers verbonden aan bureaus bestaande uit 1 of 2 fte's kunnen worden aanbevolen voor de individuele award Insights Professional van het jaar - bureauzijde.

   

 • Criteria

  Uit elke categorie worden drie bureaus gekozen die de opdrachtgever prijswaardig vindt. Bureaus dienen zich op onderstaande criteria te onderscheiden om in aanmerking te komen voor de titel 'Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar '. 

  • bijdrage aan innovatie van het vak, dan wel de manier waarop research binnen het bedrijf wordt ingezet;
  • bijdrage aan een sterke positie van research binnen het bedrijf;
  • exposure (presentaties op congressen en seminars, geschreven artikelen);
  • bijdrage aan de ontwikkeling van de research professie, resp. de status en uitstraling daarvan.
 • Prijs

  Voor de winnaar van de MOAward levert de prijs natuurlijk veel erkenning en publiciteit op (via diverse vakbladen zoals Clou, Adformatie en via de MOA-uitingen). Daarnaast ontvangt de winnaar uiteraard de MOAward (speciaal gemaakt bronzen beeldje) en een oorkonde. Tevens zal er na de bekendmaking van het Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar een interview met de betrokken bureaudirectie gepubliceerd worden in vakblad Clou.

   

 • Jury

  De jury die gaat over deze prijs bestaat dit jaar uit:

  Angelique de Reuver - Manager Consumer Insights Friesland Campina Branded Netherlands
  Jan Roekens - Hoofdredacteur Clou
  Wim van Liere - Manager Corporate MI Delta N.V.
  Carola Volman - a.i. Manager custumor Intelligence Nuon
  Hans Zijlstra - Director Customer Insight Air France-KLM
  Paul Jansen - Market Research Manager Foot Locker Europe
  Barbara van Norden - Manager Marktonderzoek Sanoma Media Netherlands